VALMENNUSTA, KIITOS KYLLÄ!

Koko sen ajan, kun olen pohtinut Cocomindia ja yritykseni näkökulmaa olen kysynyt itseältäni: ”Miten tarjoamani valmennus eroaa muista valmennuksista?” Myönnän, että tuo kysymys on aika ajoin saanut minut luopumaan jo koko ajatuksesta. ”Eihän minusta ole kilpailemaan nimivalmentajien kanssa”, mietin. ”Eihän minulla ole mitään uutta kerrottavaa”, ajattelen kun luen lukuisia kirjoituksia omannäköisestä elämästä ja itsensä löytämisestä. Silti kulkuni on vääjäämättä vienyt tähän tilanteeseen missä olen. Aloittamaan oivallusbisnestä.

Haluan puhua monista sellaisista asioista, joiden myötä uskon, että monen olisi helpompi olla ja elää tässä moninaisuuksien maailmassa. Jo ennen kuin se on kriisissä. Itsensä tuntemisesta ja omannäköisen elämän rakentamisesta. Aitoudesta. Armollisuudesta ja myötätunnosta itseä ja muita kohtaa. Itselle merkityksellisten tavoitteiden asettamisesta ja niiden saavuttamisesta. Taustalla vaikuttaa oma tarinani. Ilman sitä minusta olisi tuskin koskaan tullut oivalluttajaa.

Olemme aika ajoin elämässämme tilanteessa, jossa tuntuu, ettei elämä etene. Itse on vaikea löytää uusia näkökulmia omaan tilanteeseen. Helposti ajautuu ajattelemaan, että ”tässäkö tämä nyt oli”. Tai ”ei mitään voi muuttaa.” Ne ovat tilanteita, joissa kaipaisi, että joku kuuntelisi ja kysyisi. Auttaisi ja tukisi kulkua kyseisen vaiheen yli seuraavaan. Herättäisi uutta ajateltavaa.

Meidän pitäisi puhua paljon enemmän. Niistä huolista ja murheista, mitä sisimmässämme on. Silloin viemme niiltä voimaa. Meidän kannattaisi myös puhua enemmän oivalluksistamme ja toiveistamme, tarjoten niille lisää energiaa. Ystäviemme ja perheen kanssa.Joskus myös ulkopuolisen kanssa, jolla ei ole tunnesidettä elämääsi.

Juuri tällaisissa tilanteissa valmennuksesta on eniten hyötyä. Se auttaa jäsentämään omia ajatuksia, lisäämään ymmärrystä. Keskustelun lomassa käytettävät erilaiset työkalut auttavat näkemään omaa tilannetta ja tunnistamaan voimavaroja, vahvistavat omaa ajattelua. Syntyy oivalluksia, jotka ovat mitä parhaimpia suunnannäyttäjiä muutostoiveiden toteutukselle.

Meillä nimittäin usein on jo riittävästi tietoa ja taitoa, jotta voimme muutoksen toteuttaa. Kunhan vain tiedämme, minkä haluamme olevan toisin. Tuohon ajatukseen piiloutuukin suuri viisaus. Olemme mestareita luettelemaan asioita, joista emme pidä, jotka ovat huonosti ja tuottavat meille huonoa mieltä. Turhauttavat, väsyttävät, raivostuttavat. Mutta mitä kaikkea haluammekaan niiden tilalle?

Jaa