TYÖNHAKU VAATII HYVÄÄ ITSETUNTEMUSTA

Hyvä esimerkki tilanteesta, jossa helposti itseksemme jumitamme ja jossa valmennuksesta voisi olla merkittävää hyötyä, on työnhaku. Silloinkin, kun tietää jo, millaisiin tehtäviin seuraavaksi haluaa. Tässä casessa tapasimme asiakkaan kanssa kahdesti. Prosessin kulku on oppikirjamainen esimerkki ymmärryksen, oivalluksen ja toteutuksen voimasta.

Asiakkaani on b2b toimialan myynnin ammattilainen. Myynti on hänen intohimonsa. Sen rinnalla hän on tehnyt ad:n hommia. Hän otti minuun yhteyttä pyytääkseen sparrausta työhakemuksen ja cv:n laadinnassa. Ongelmana tuntui olevan, ettei hän päässyt hakemusten perusteella edes haastatteluun, jossa olisi voinut taitavana puhujana itsensä myydä myyjäksi. Hän toi myös esille sen, että ei ymmärrä, miten monella eri tavalla perinteisen cv:n voisi kirjoittaa. Kuulin rivien välistä turhautumista tilanteeseen. Tavoitteiden toteutuminen ja sen myötä koko elämä – myös perheen – jumittui tähän yhteen vaiheeseen.

Erityisesti työnhakutilanteisiin valmennettaessa on tärkeää, että valmentaja ei neuvo. Hänen tehtävänään on enemmänkin johdattaa ajattelemaan toisin. Se mikä työnhaussa toimii yhdelle, ei toimi toiselle. Huomioitava on paitsi se, millaiseen paikkaan hakee, myös se, kuka hakee. Tärkeää olisi saada tuotua itsensä, osaamisensa ja persoonansa cv:ssä mahdollisimman aidosti esille. Koin kuitenkin hyötyneeni tässä casessa työnhakuprosessin ja rekrytoinnin ymmärryksestä ja tuntemuksesta.

Kirjoittajansa näköinen cv

Minä: ”Näyttääkö cv:si sinulta?”
Asiakas: ”No miten se voisi minulta näyttää, kun se on niin formaali? Ei mulla ole mitään, mitä kirjoittaa enempää siihen cv:hen.”
Minä: ”Voisiko se näyttää enemmän sinulta?”
Asiakas: ”Voisiko?”
Minä: ”Niin, voisitko ajatella ottavasi riskin, että teetkin sen ihan toisenlaiseksi niin, että se näyttäisi enemmän sinulta ja toisi vielä paremmin taitojasi esille? Ja siinä samalla hyödyntäisit ad:n taitojasi?”

Annoin hänelle luvan ajatella toisin. Rohkaisin olemaan oma itsensä ja ottamaan riskiä. Näin heti, että ajatus oli osunnut ja uponnut. Keskustelua oli turha sillä hetkellä jatkaa, koska oli hyvä antaa asiakkaalle aikaa ajatella ja työstää heränneitä ideoita.

Sisältöä hakemukseen objektiivisen tarkastelun avulla

Tapasimme muutaman viikon päästä uudestaan. Tällä kertaa tavoitteena saada konkreettista sisältöä cv:hen. Asioita, jotka puhuttelisivat sen lukijaa. Silloin näin myös asiakkaani uuden cv:n aihion. Se oli jotain ihan muuta kuin perinteinen luettelo ansioista. Se oli esite itsestä. Hän oli todella hyödyntänyt omia vahvuuksiaan sitä tehdessään ja tuonut niitä myös konkreettisesti esille. Vain muutama koukuttava termi enää puuttui.

Minä: ”Miten hyötyisit tästä tapaamisesta parhaiten?”
Asiakas: ”On yhä vaikea kehua itseä.”
Minä: ”Vaikka olet näin hienosti jo kirjannut saavutuksiasi?”
Asiakas: ”Niin, mutta silti.”
Minä: ”Kuka on nykyisin hankalin asiakkaasi? Miten hän sinua kehuisi?”
Asiakkaani tuijottaa minua ihmeissään ja nauraa: ”No ei mitenkään, emme tule oikein juttuun.”
Minä: ”Mutta hän edelleen ostaa sinulta eikä ole vaatinut esimieheltäsi yhteyshenkilön vaihtoa. Kyllähän silloin siinä on jotain hyvääkin?”
Asiakas on hetken hiljaa: ”No ehkä hän sanoisi, että olen…”

Käymme samalla tavalla läpi viisi henkilöä asiakkaan elämästä. Läheisiä ja rakkaita, mutta myös hankalampia tapauksia. Toisin sanoen pyydän asiakastani katsomaan itseään heidän silmin ja nostamaan itsestä esiin vahvuuksia. Vähitellen löytyivät puuttuvat termit. Samalla asiakkaan itsetunto vahvistuu.

Meidän on vaikea kehua itseämme. Se on kulttuurissamme. Siihen ei ole koskaan oikein kannustettu. Mutta työnhakutilanteessa siihen pitäisi yhtäkkiä kyetä. Katsomalla itseämme toisen henkilön silmin, osaamme suhtautua itseemme objektiivisemmin. Silloin vahvuuksien tunnistaminen ja ääneen lausuminen on helpompaa. Tähän meitä kannustetaan kaikissa ”näin kirjoitat täydellisen työhakemuksen”-oppaissa. Kun toinen ihminen kyselee ja auttaa itsensä tutkailussa, viimeisetkin kehtaamisen esteet poistuvat.

Lopputuloksena tästä valmennuksesta syntyi cv ja työhakemuspohja, jolla on sittemmin kuulema päästy jokaiseen haastatteluun, johon on haluttu. Myös niihin, joihin ei kriteerien perusteella pitänyt olla mitään mahdollisuuksia. Kuukauden kulttua asiakas laittaa minulle viestin: ”Aloitan uudessa paikassa viikon päästä. Ja se paikka on ihan huippu.”

Jaa